Избори за детски книги

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов, Петко Тодоров, Георги Митов-Геми, Румен Спасов и Криста Янинска

Пред Международния ден на детската книга – как „Животните избират президент“ – Радостина Николова от издателство „Мармот“ пред Криста Янинска. Писателката Здравка Ефтимова като редактор на книги за деца. Редакторът представя: проф. Светлана Стойчева за „Детската литература и раждането на личността“. С Ана Топалджикова по „Колелото на живота“ – разговори на Румен Спасов. Разговор с продължение: Мария Пачкова за баската литература и сборника „Сякаш всичко това се е случило“ на Ибан Салдуа.
Книги от седмицата – „Заговорът срещу Ленин“ от Барнс Кар, „Непокорно семе“ на Антъни Бърджис, „Кенилуърт“ на Уолтър Скот. Изборът на Петко Тодоров – „21 начина да умреш“ на Сара Енгел и „На свобода“ на Агнеш Месьой от поредица „Европейски разказвачи“ на „ЕМАС“.
Нови книги от Университетското издателство, „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“, „Лист“, „Кръг“ и др. Класация Книжен Ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 30 март, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ.