Преди ваканцията – към Созопол и книгите за лятото

Последно издание преди ваканцията – Криста Янинска и Гриша Атанасов в студиото на „Книги завинаги“. Снимка: Ясен Вакашински

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов всеки вторник от 16 до 17 часа

В последното издание за този сезон на „Книги завинаги” нека се насладим на „Созопол в образи и думи“ – плод на дългогодишния труд на Михаил Заимов, излязъл с логото на „Парадокс“. Как да открием тайната на joie de vivre  във „Френското изкуство да живееш добре” и какво ще прочетем в „Опенхаймер- Американският Прометей” ще чуем от Темз Арабаджиева от изд. „Сиела” – разговори на Криста Янинска.
Португалският писател, журналист и преводач Фредерико Педрейра – какво знае за българската литература? Какво ще откриете в„Урокът на лунатика“? За португалската литература днес в света на новите технологии. В паралелните светове на „Издихание“ от Тед Чанг. „Емпузион“ – първият роман на Олга Токарчук след получаването на Нобеловата награда за литература. Жестоки престъпления и мрачни тайни в „Сурова пустош“ на Крис Хамър. Събития и нови книги, седмична класация на Книжен ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 25 юли, Алма Матер КласикА, 16 ч., 88ФМ.