Днес в „Книги завинаги“. Дъглас Кенеди: Трябва да мисля като героите си

kenedy
Георги Митов-Геми с Дъглас Кенеди

Гриша Атанасов и Петко Тодоров с избрани книги, събития и личности. Споделете на тел. 029308480 своето заглавие от седмицата. Дъглас Кенеди в специалното интервю на Георги Митов-Геми – днес след 17 часа на 88ФМ

Журналистът, драматург и автор на бестселъри в жанра „съвременен роман” Дъглас Кенеди се включи във фестивала „Синелибри”, където бе показан зашеметяващият психологически трилър  по едноименния му роман  „Живот назаем“ с участието на Катрин Деньов и Ромен Дюри. По време на гостуването на Дъглас Кенеди в България бе представен и последния му роман  „Специални връзки“, издаден от „Колибри“. Но как се роди сюжетът в тази книга на най-четения американски писател във Франция (а напоследък и у нас), имайки предвид неговите познания за живота и взаимоотношенията между кореспондентите, ще чуете от самия Дъглас Кенеди. С него разговаря колегата ни Георги Митов-Геми, а преводът е на Ангелина Александрова:
Според вестник „Таймс”, книгата „Специални връзки“ е „изключително силно изследване на майчинството като кошмар и в същото време първокласен съдебен трилър.“ А според „Пъблишърс Уикли”, „повествованието върви със скоростта на влак стрела.“ Още за „Специални връзки” от автора Дъглас Кенеди:
Зад Дъглас Кенеди стоят повече от 14 милиона продадени копия по  целия свят. Романите му са преведени на 22 езика.  Възпитаникът на Trinity College основава театрална трупа в Дъблин и ръководи на един от най-престижните ирландски театри – „Аби“. Но на 28-годишна възраст Кенеди решава да се отдаде изцяло на писането. Първият му роман, „Мъртво сърце“, излиза през 1994 година, с което авторът получава световна известност буквално за един ден. До тогава той създава пътеписи, както и на няколко радиопиеси за BBC. През 1988 година Дъглас Кенеди започва работа в Лондон, като журналистическата му кариера преминава през издания като Sunday Times, Sunday Telegraph, Listener и др. В последната част от интервюто на Георги Митов-Геми Дъглас Кенеди  разкрива повече за успехите, писането на бестселъри и книгите, които чете и пише днес.
Още в предаването:
Пет минути с Петър Увалиев – съставителят доц. Огнян Ковачев пред премиерата. Проф. Лиляна Симеонова за Лиудпранд Кремонски – разговори на Румен Спасов. Изборът на Петко Тодоров – „Вдъхновение“ на Исак Бабел – последният превод на София Бранц. Нови заглавия от „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“ и др., Класация Книжен Ъгъл. Награди за слушателите ни. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 1 декември, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров.