Книги и революции

Проф. Христо Пимпирев, Гергана Лаптева и проф. Любомир Иванов с Георги Митов-Геми пред студиото ни

Гриша Атанасов и Петко Тодоров с избрани книги, събития и личности. Споделете на тел. 029308480 своето заглавие от седмицата

Пътешествие по картите на Антарктида с алманаха „Непознатата Южна земя“ – разговор на Георги Митов-Геми с проф. Христо Пимпирев, проф. Любомир Иванов и Гергана Лаптева.
Изборът на Петко Тодоров – две книги за Октомврийската революция, две книги от Ноам Чомски. Два нови превода на водещия – „Човекът, който виждаше отвъд лицата“ на Ерик-Еманюел Шмит и „Анонимните“.
Репортажи от премиери – „България за начинаещи“ на Веселина Седларска, „Писмо до сестра ми“ на мама Нинджа и Люси Рикспуун и „Разкази от черен шоколад“ на Светлана Дичева с Доменика Димитрова. За двете премиери на четири книги от проф. Цочо Бояджиев – Румен Спасов.
Нови книги на „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“ „Лист“ и др. Класация Книжен Ъгъл. Специални награди за слушателите ни. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 7 ноември, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров.