Започваме 2019 г. – за малките страни и големите книги

Всичко е готово за първото предаване за 2019 г. Снимка: Еми Дафинова

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов, Петко Тодоров, Георги Митов-Геми, Румен Спасов и Елена Пъневска. Споделете на тел. 029308480 своето заглавие от седмицата.

Първият световен автор за 2019 г. – Забине Бокмюл от Лихтенщайн пред Георги Митов-Геми. Бойко Ламбовски за публицистиката на Калин Донков в „Отпечатък от никого“. Доц. Ани Бурова за „Сладкият хаос“ на Ото Толнай – репортажи на Румен Спасов. Рядък гост – полският трилър на Ремигиуш Мруз „И никога не я откриха“, представен от Любомила Бучинска. Йоана Ванчева за „Макбет“ като трилър от Ю Несбьо и живота на Лучия Джойс в „Танцьорката от Париж“ – разговори на Елена Пъневска.
Изборът на Петко Тодоров. Предстоящи премиери – Боян Биолчев
и „Преселението“,  Баабар и „История на Монголия“. Какво обещават издателствата за новата година – писма от Хермес и Сиела. Нови заглавия на Университетското издателство, „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“ „Лист“ и др. Класация Книжен Ъгъл. Специални награди за слушателите ни. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 8 януари, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ.