Поглед от „Пещерата“ на Жозе Сарамаго

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов всеки вторник от 16 до 17 часа

За предизвикателството да превеждаш и да четеш Сарамаго и за значимостта на посланията на португалския майстор на перото, чуйте повече от Зорница Стойкова от Португалския културен център „Камойш – София“, литературния гид и директор на Националния център за книгата Светлозар Желев и преводачката Илияна Чалъкова – репортаж от премиерата на „Пещерата“.
„Spotify. Неразказаната история“ ни представя Саша Александрова, изд. Локус.  От идеята за Spotify до реализацията и завладяването на потребителите и конкурентите пишат двамата автори – Свен Карлсон и Юнас Лейонхювюд.
С Христина Тодорова представяме четиво за дамите – „Чета те като книга“ на Емили Хенри, изд. Софтпрес. Това е роман за писането на историята в реално време и силата да бъдеш едновременно автор, редактор и главен герой в нея – разговори на Криста Янинска.
Предстоящи премиери – Марк Крамер в София със „СССР и Източна Европа“, „Moya bogda sna“ от Георги Бърдаров Ваня Джаферович. Нови заглавия, седмична класация на Книжен ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 31 януари, Алма Матер КласикА ФМ, 16 ч., 88ФМ.