Сергей Лебедев, Борис Акунин… – преводачът за руските писатели след една година война в Украйна

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов всеки вторник от 16 до 17 часа

С преводача Денис Коробко разговаряме за книгите на Сергей Лебедев – „Предел на забравата“ и „Дебютант“, изд. „Кръг“ преди срещата с автора и за Борис Акунин и „Адвокат на Демона. Страшна повест“, изд. „Еднорог“ – интервю на Криста Янинска.
С френската актриса и писателка Софи Дол „В голямата обществена пералня“. Още за сборника „Марпъл“ на изд. „Ера“. За дванайсетте нови разказа от дванайсет различни авторки с Татяна Никифорова. Къде по света госпожица Марпъл трябва да разрешава сложни и вълнуващи загадки и повече за авторките – безспорни литературни звезди.
Представяме номинираната за националната награда „Бисерче вълшебно“, в категория Изследователи 2023, книга „Истории от космоса. Приключенията на Господин Никой и Дракона Щрау“ на Таня Петкова. Как да гласувате за „Бисерче вълшебно“ – разговори на Криста Янинска.

Предстоящи премиери – „Вкусни разкази“ от Катерина Хапсалис, „Феликс Австрия“ от София Андрухович.  Нови заглавия, седмична класация на Книжен ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 21 февруари, Алма Матер КласикА, 16 ч., 88ФМ.