Книги от панаира, книги за Деня на детето

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов всеки вторник от 16 до 17 часа

Започна Пролетният панаир на книгата – Десислава Алексиева, председателка на АБК, пред нашия микрофон. Вместо коментар за „Международния Букър“ за „Времеубежище“ на Георги Господинов: „Зарадвайте се!“, призив на проф. Цочо Бояджиев . Писателят Христо Караславов за „Светът на надеждата“ – първата книга от трилогията „Солунските братя“ на Слав Хр. Караславов=

Време за детски заглавия: Петя Асенова от изд. „Миранда“ представя „Снежанка и други приказки“ на Братя Грим, в превод на Асен Разцветников, с илюстрациите на Нардини  и книгите „Какво да направиш, ако…“,  полезни както за деца, така и за родители. Изненада и от изд. „Асеневци“, които разширяват каталога си с детски издания. Заявката им е за много магия и вълшебни приключения. Какво ще четат децата в  „Дневникът на вещицата по неволя“ и какви книги предстоят от „Асеневци“ ще научим от Кристина Петрова –  разговори на Криста Янинска. Четири нови книги на „Точица“, „Зайчето Питър“ в превод на Александър Шурбанов.

Нови заглавия и премиери през седмицата, седмична класация на Книжен ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 30 май, Алма Матер КласикА, 16 ч., 88ФМ.