Към миналото и бъдещето на медиите и обществото

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов всеки вторник от 16 до 17 часа

Интервютата на Криста Янинска:
Технологиите променят живота ни толкова бързо, че нямаме време да се запитаме – какво следва? Къде остава човешкото в един свят на единици и нули?Докъде ще ни доведе възходът на изкуствения интелект? Как новите медии и форми на общуване променят начина, по който мислим и възприемаме света? Георги Караманев журналист, програмист и създател на сайта „Дигитални истории”  за новата си едноименна книга.
„Същото, както винаги” на Моргън Хаузел – поднася мощен нов инструмент за разрешаване на един от най-предизвикателните пъзели в живота – бъдещето. Какво ще е то? – Татяна Никифорова от „Ера“. Турнето на „Емпузион“ от Олга Токарчук – представя издателката Невена Дишлиева-Кръстева.
Още акценти от „Синелибри“:
„Възходът и падението на другаря Зило“. Това е черна комедия, изкусна адаптация по романа на албанския майстор на сатирата Дритeро Аголи – представя режисьорът Фатмир Кочи. За церемонията по награждаването и националните вечери – с Александра Александрова от екипа на фестивала.
Мост към „Колегиално“ в сряда:
Ясен Вакашински започва разговора за един огромен медиен феномен от миналото – проф. Маргарита Пешева за книгата „Тореадор. Кеворк Кеворкян – воля да побеждаваш“
Премиери през седмицата. Още събития и нови книги, седмична класация на Книжен ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 17 октомври, Алма Матер КласикА, 16 ч., 88ФМ.