Класика от Изток и Запад в Книги завинаги

Гриша Атанасов и Петко Тодоров с избрани книги, събития и личности

Преводачът представя: Гостува ни Георги Стойчев с романа „Аламут“ на Владимир Бартол. Нова поредица на „Изток-Запад“ – редакторката Вера Янчелова . По „Носталгични пътеки“ със Сава Славчев – разговори на Румен Спасов. „Речник на колумбийските думи и изрази в испанския език“ – репортаж на Георги Митов-Геми от пътуващата изложба в Университетската библиотека с доц. Анна Ангелова и Рафаел Алварадо.
Изборът на Петко Тодоров – повестите на Александър Пушкин, „Брътвежи от обикновена лудост“ на Чарлз Буковски. Нова среща с Котън Малоун в „Изчезналият орден“ на Стив Бери. Автентични „Срещи с китайската култура“. „Ел Енканто“ на Сусана Лопес Рубио ни отвежда в стара Хавана. Декамерон на болката в „Истанбул, Истанбул“ на Бурхан Сьонмез.
Предстоящи премиери. Нови книги на „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“ и др. Класация Книжен Ъгъл. Специални награди за слушателите ни. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 24 октомври, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров.