Будители и книги

Днешните награди ви очакват

Гриша Атанасов и Петко Тодоров с избрани книги, събития и личности. Споделете на тел. 029308480 своето заглавие от седмицата

Премиери пред Деня на будителите – „България за начинаещи“ на Веселина Седларска и „Разкази от черен шоколад“ на Светлана Дичева. Един дом на будители – акад. Васил Гюзелев за „Дом Витгенщайн“ от Димитър Драндийски пред Румен Спасов. Андрес Сааведра за антологията, която ни дарява Чили, „Разкази от Чили“, пред Георги Митов Геми. „Хронографът на доктор Коен“ в българска и испанска версия. Интервю  с авторката Десислава Томова на Георги Митов-Геми. „Държавата КТБ“ – авторката Зорница Маркова в репортажа от премиерата на Румен Спасов. Анонси: две премиери на четири книги от проф. Цочо Бояджиев. „Георги Марков. Снимки с познати“ на проф. Инна Пелева.
Изборът на Петко Тодоров – „Емигрантите“ на В. Г. Зебалд и „Заразената столица“ на Алфонсо Савела“. За Хелоуин и „Животът ми като смърт“. Писателят като убиец в „Чернова“ на Рандал Силвис. Как да познаем, че „Манипулаторите са сред нас“ според Изабел Назар-Ага.
Нови книги на „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“ и др. Класация Книжен Ъгъл. Специални награди за слушателите ни. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 31 октомври, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров.