Пред Световния ден на книгата. Де е България?

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов, Петко Тодоров, Георги Митов-Геми, Румен Спасов и Криста Янинска

Представители на литературната общност в България и чужбина, автори, издатели, преводачи, академични личности, литературни критици и читатели ще се съберат на Международната дигитална конференция „Де е България? Литература между глобално и локално” на 22 и 23 април. Но какво се крие зад заглавието и каква е целта на събитието, чуйте от директора на Националния център за книгата Светлозар Желев, с когото разговаря колегата ни Георги Митов-Геми. За книгата „Свобода въпреки всичко“ – проф. Боян Манчев пред Румен Спасов. Христина Тодорова за „Честна игра“ от Ив Родоски пред Криста Янинска.
Антиутопии от седмицата – панелният пънк на Тео Чепилев в „До последен зъб“, „Посланието на Пандора“ от Хавиер Сиера,  „Играта на солта“ на Елена Колева. Изборът на Петко Тодоров – „Изборът“ на Едит Егер и „Пътуващият“ на Улрих Александер Бошвиц.
Нови книги от Университетското издателство, „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“, „Лист“, „Кръг“ и др. Класация Книжен Ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 20 април, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ.