Зорница Христова: Музеите могат да оживеят

За книгите, събитията и личностите с водещия Гриша Атанасов, Петко Тодоров, Георги Митов-Геми, Румен Спасов и Криста Янинска

„Един ден в музея“ – за новаторското издание на „Точица“ със Зорница Христова разговаря Криста Янинска. Разговор с продължение: Как се справят издателите според директора на Националния център за книгата Светлозар Желев, с когото разговаря колегата ни Георги Митов-Геми. За книгата „Кварталите на Габрово“ с Момчил Цонев. Преводачът представя: Радослав Папазов за „Неспокойните“ на Лин Улман – интервюта на Румен Спасов.
Заглавия от седмицата – „Закуска с нар“ на Александър Шурбанов, коренно преработено издание на „Скитникът и синовете“ от Александър Секулов,  „Само да вметна“ на Уди Алън. Изборът на Петко Тодоров – „Република от светлина“ на Андрес Барба.
Нови книги от Университетското издателство, „Хермес“, „Колибри“, „Сиела“, „Ера“, „Ентусиаст“, „Обсидиан“, „Еднорог“, „Софтпрес“, „Лист“, „Кръг“ и др. Класация Книжен Ъгъл. И още много… в „Книги завинаги“, вторник, 27 април, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ.